Tema: Rummet

outer-space_00370025Vi har længe troet, at mennesket havde en fremtid i rummet. Mange science fiction-eventyr foregik derude, og det virkede oplagt, at der snart ville være baser og kolonier på Månen, Mars og på andre planeter. Og i hvert fald en rumstation, man kunne tage ud til og holde ferie på.

Rumfærgerne skubbede lidt ekstra til den drøm, og i en periode var der endda flere konkurrerende rumfærger på vej, f.eks. den europæiske Ariane 5 og den sovjetiske Buran. Der var snak om SDI – “stjernekrigsprojektet” – og selv James Bond fik en episode i rummet i filmen Moonraker.

Men så skete der noget – det var, som om drømmen forsvandt. Ariane 5-projektet blev nedlagt, mange andre rumprojekter ligeså. Buran forsvandt sammen med Sovjetunionen. Okay, der var nogle ulykker med rumfærgerne og NASA’s svimlende budgetter kom i konkurrence med USA’s krigsbudgetter og forskellige andre økonomiske overvejelser. Men alligevel, hvor blev drømmen af?

I dette tema vil jeg forsøge at indkredse dette spørgsmål, men også at fortælle om drømmen. Eller var der mere end én drøm?

Skriv et svar